تاریخچه بنداروز

ساخت وبلاگ

روستای بنداروز

 روستای بنداروز در بخش مرکزی شهرستان دشتستان در دهستان حومه  و 4 کیلومتری جنوب  شهر برازجان  (مرکز شهرستان) در مسیر جاده برازجان به اهرم  قرار دارد. همچنین  این روستا از لحاظ مختصات جغرافیایی  در عرض  29.22.27شمالی و 51.2108 طول  شرقی  قرار دارد . بر اساس سرشماری سال 1390 جمعیت آن 2933نفر و 535 خانوار  می‌باشد. ارتفاع این روستا از سطح دریا 50 متر می باشد عمده مردمان ساکن این روستا به کار کشاورزی و باغداری مشغولند. دانشکده کشاورزی دشتستان  در جوار این روستا قرار دارد.

 

تاریخچه روستا

با توجه به کتاب های تاریخی  موجود  که در ارتباط  با تاریخ شهرستان دشتستان می باشد. قدمت روستای بنداروز از شهر برازجان  هم قدیمی تر می باشد. نقل است  طایفه  آهنگران که یکی از طوایف قدیمی برازجان است  پس از آن که از کاشان به کازورن  و از کازورن به دشتستان کوچ کنند  ابتدا در روستای بنداروز اقامت گزیدند و سالها بعد که برازجان رو به توسعه گذاشت این طایفه و طوایف دیگر به انجا نقل مکان کردند.

شواهد و آثار تاریخی نشان می دهد که روستای  بنداروز ابتدا در سمت مغرب جاده کنونی قرار داشته است ولی بعدها به علل نامعلومی ساکنان آن به محل کنونی نقل مکان نموده اند. در مغرب روستای کنونی بنداروز   چند تپه تاریخی وجود دارد که قدمت آنان به قبل از اسلام  میرسد و شاید  متعلق به دوره ساسانیان و قبل از آن می باشد. در میان ساخورده گان  مشهور است که زمانی در این محل مردم گبر (زردشتی )بسر میبرده اند. یکی از تپه های موجود در مغرب بنداروز  به نام تل اسپید  خوانده می شود که تپه وسیعی است  که  در حفاری های  که توسط سازمان میراث فرهنگی در این مکان صورت گرفته است پی ستون های ضخیم  وشالوده دیوارهای  که از قلوه سنگ  و آجر  و گچ ساخته شده است  بدست آمد . روی این تپه تا شعاع چندین متری شالوده حصار و آجر های قرمز رنگ  و گوپال و تکه سفال های رنگین لعاب و بدون لعاب به مقدار زیاد  پراکنده است و این آثار  گواه این است  که روزی بر این تپه بنایی عظیم وجود داشته است. در نزدیکی تل اسپید  و در امتداد  آن به سمت جنوب نخلستانی وجود دارد  که در میان  مردم محل  به باغ  " تل شهیدی " مشهور است. نقل است که در گذشته های دور  مردمانی  در آنجا زندگی می کرده اند.  در بالای این تپه آثار یک بنای  بزرگ  به چشم می خورد . مصالحی که در این بنا بکار رفته آجرهای قرمز  رنگ  و قلوه سنگ و گچ است. چند متر پایین تر  از تپه  رو به سمت شمال  چند سرستون سنگی حجاری شده به چشم می خورد  که این سرستون ها  هنگام خاکبرداری  به وسیله لودر شکسته شده اند. ظواهر این تپه  و سر ستون های پیدا شده گواه این که روزگاری بنای بزرگی همچون آتشکده  یا معبد  در این مکان وجود داشته است.

روستای بنداروز...
ما را در سایت روستای بنداروز دنبال می کنید

برچسب : بنداروز, نویسنده : بنداروزی bondaroz بازدید : 284 تاريخ : جمعه 15 اسفند 1393 ساعت: 11:15